Hvordan (og hvorfor) for at få dit barn til at læse meget mere

skal du læse mere.

I det mindste er det, hvad forskningen siger.

Læsning er en vigtig færdighed, der bidrager til udviklingen af færdigheder i læsefærdighedsforståelser, kommunikationsevner og den samlede akademiske præstation.

Imidlertid læser unge i dag færre bøger til glæde sammenlignet med tidligere generationer. Nogle lærere foreslår, at dette skyldes et øget pres for at læse bøger, som studerende typisk ikke vælger sig selv i skolen.

Forskning antyder, at forældre spiller en afgørende rolle i deres barns læseudvikling, men kun 2% rapporterer at læse til deres børn hver dag. På grund af dens indflydelse på læring og børns udvikling er her meget mere indsigt i forskningen såvel som ideer til at gøre selv den mest tilbageholdende læser til en bogorm.

Book Parent Growth Mindset Workshop

Hvad forskningen siger

En storskala -undersøgelse fulgte livet for meget mere end 17.000 mennesker fra fødslen til voksen alder og dokumenterede deres læserutiner og akademiske præstationer. Deres rutiner blev derefter sammenlignet med andre børn og tog højde for socioøkonomisk status og kognitive testresultater.

De fandt, at børn, der ofte læste for glæde i en alder af 10 år, og meget mere end en gang om ugen, da de var 16 år gamle, gjort væsentligt bedre akademisk end dem, der ikke læste så meget. Uafhængig læsning viste sig også at fremme en meget mere proaktiv teknik til læring.

Imidlertid var ikke kun at læse knyttet til bedre færdigheder i læsefærdigheder, men også bedre matematisk præstation. Faktisk var læsning ofte fire gange meget mere effektive på matematisk evne end at have forældre med graders grader.

Forskerne konkluderede, at læsning introducerede unge studerende til nye ord, nye ideer, og hjalp med at udvikle deres forståelse af, hvordan man behandler nye koncepter eller information i klasseværelset.

Bedre læseforståelse hos børn resulterer også i:

Bedre empatievner

Forbedret kognitiv udvikling

Højere niveauer af fantasi og kreativitet

En bedre forståelse af verden omkring dem

En evne til at skabe forbindelser mellem sandhed og fiktion

Større koncentration

Forbedret akademisk succes

Hvordan kan jeg opfordre mit barn til at læse?

At tilskynde vores børn til at læse kan være en udfordring, især hvis de ikke har en naturlig kærlighed til at læse. Inter Milan Trøje Så her er 8 ideer til at gøre læsning meget mere tilfredsstillende og udvikle bedre læsningsrutiner hos dit barn:

1. dedikere tid til læsning
Lav læsning af normen i dit hus ved at dedikere 30 minutter til 1 timer for bare at læse en bog hver dag. På den måde ser det ikke ud til at være en så fremmed opgave for dine børn. Du kan endda lave et dedikeret læseområde ved hjælp af dine børn, såsom en bønne posestol, masser af bøger og finurlige lidt tilbehør, så det er et sted, de ønsker at bo i.

2. Vær en rollemodel
Dine børn skal læse, men det skal du også. Det er ikke nye oplysninger, som børn lærer ved at observere andre menneskers adfærd og kopiere den. Hvis dit barn ser, at du også læser en bog eller magasin eller endda en avis, viser det dem, at det er både afgørende og en livslang færdighed.

Brug måske endda tiden som en måde at binde til dit barn ved at spørge, om de vil have dig til at læse deres bog til dem, eller om de vil have dig til at læse sammen i stilhed. Forskning viser, at læsning for et barn mellem 4 og 5 år gammel 6 til 7 dage om ugen har den samme effekt på deres kognitive udvikling som et år ældre.

3. Læs og nyd derefter eller omvendt
En måde at tilskynde til selv den mest tilbageholdende med læsere er at få den involverede TSG 1899 Hoffenheim Trøje filmversion involveret. Vælg en klassiker som Charlie og Chocolate Factory, BFG eller Harry Potter, og læs enten bogen sammen for yngre børn eller opfordrer ældre børn Portugals fodboldlandshold Trøje til at læse den på egen hånd.

Når de er færdige med at læse en bog, skal du sammensætte en familie -filmaften, hvor du alle kan nyde filmversionen. På den måde bringer det figurerne til live og giver dem mulighed for at sammenligne begge versioner og tilskynde til en meget mere reflekterende læringsstil.

4. Har et belønningssystem
Forskning viser, at for at tilskynde til yderligere læsning skal forældre sætte et belønningssystem på plads. For eksempel for hver 10 bøger, der læses og opsummeres, kan dit barn få en lille belønning, såsom at vælge, hvad de vil til middag eller få en godbid fra butikken.

5. ‘Book Fairy’
Dette er meget mere for de yngre børn, men en effektiv måde at få børn til at sætte sig ned og læse er ved at tilføje et element af magi til opgaven. At blive tjekket ud af bogen Fairy, når de skriver en anmeldelse eller opfører sig godt, vil tilskynde børnene til at læse meget mere og levere et sjovt syn på, hvad nogle ville betragte som en kedelig opgave.

Hvordan børn får en check -out fra bogen Fairy er op til dig. Et eksempel på implementering af dette derhjemme er, når dit barn skriver en gennemgang af en bog, de lige er færdige, de kan skrive et brev til bogen fe om, hvilken bog de gerne vil genannonce næste.

6. Tilskynde til at læse til deres søskende
Ældre søskende, der læser til yngre søskende og vice versa, kan have en betydelig indflydelse på læseforståelsesevner. Det kan også forårsage en stærkere bånd mellem søskende.

Dette tilskynder ikke kun en følelse af ansvar i ældre søskende og giver dem mulighed for at øve sig på at læse højt i en ikke-dømmende ramme, men det kan også være nyttigt for de yngre søskende. Det kan hjælpe med at forbedre deres selvtillid, viden om ordforråd, udtale og sprogflugt.

7. Lad dem vælge bogen
Forskning viser, at læsning af glæde er meget afgørende for uddannelsesmæssig succes og personlig udvikling. Antallet af børn, der læser i disse dage, falder på grund af at blive tvunget til at læse en tekst, de ikke nyder; Imidlertid rapporterer 73% af studerende, at hvis de var i stand til at finde en bog, de kunne lide, ville de læse mere.

Så selvom det er fint at komme med forslag, skal du ikke tvinge dine børn til at læse bøger, som de ikke ønsker – især hvis de er tilbageholdende læsere. Når dit barn er færdig med den valgte bog, skal du stille dem spørgsmål om, hvad de kunne lide eller ikke kunne lide ved bogen og bede dem om at skrive en kort gennemgang. Dette vil ikke kun udvikle dit barns detaljerede færdigheder, men det vil hjælpe dem (og dig) med at finde ud af, hvilke typer bøger de kan lide.

8. Brug teknologi
Teknologi bliver en hæfteklammer del af vores børns liv og ændrer den måde, de udsættes for information på. Så hvorfor ikke bruge det til læsning? På denne måde kan børn udsættes for bøger på en måde, de kender og giver hurtig adgang til millioner af historier – hvoraf den ene er sikker på at inspirere selv de mest tilbageholdende for læsere.

E-læsere som Kindles forsyner også børn med indlæringsvanskeligheder eller synshandicap en mulighed for at føle fordelene ved at læse. For eksempel. Skrifttypen kan gøres større eller endda ændres, så de passer til dem, der kæmper med dysleksi. Det giver også børn mulighed for at være ansvarlig for deres egen læring, styrke deres læseevner ved at læse i deres eget tempo, have en bedre følelse af autonomi og generel glæde.

Sidste tanker

Værdien af læsning må ikke ignoreres. Ikke kun kan det gavne unges sociale og kognitive udvikling, men også deres uddannelse. Forældre spiller en vigtig rolle i at udvikle deres barns læsefærdigheder, så det er vigtigt at fremme et hjemmemiljø, hvor læsning opmuntres.

Hvis dit barn ikke kan lide at læse, er det vigtigt at finde ud af, hvorfor du kan løse problemet. Når børn ikke kan lide at læse, når de er yngre, er det usandsynligt, at de vil være motiverede til at læse, når de er ældre.

Tving dog ikke dit barn til at læse ting, de ikke ønsker. Bøger skal bære dine børn ind i imaginære verdener, hvilket får dem til at smile eller grine eller endda græde, når de bliver investeret i historien. Det burde ikke være en opgave – gør det ikke en.

Leave a Reply

Your email address will not be published.