Vermonter indtager 2. pladsen i 2018 Skyrunning World Series

lørdag den 13. oktober blev Vermonter Hillary Gerardi den første amerikaner, der blev podium i den samlede kategori i Migu Skyrunning World Series.

Gerardi, der oprindeligt kommer fra Saint Johnsbury og nu bor i Chamonix, Frankrig, indtog 16. plads i det sidste løb i dette års serie, The Limone Extreme Skyrace, en Argentinas fodboldlandshold Trøje 29k fodgange i Lombardiet, Italien, lørdag. Gerardi var en af 927 konkurrenter fra 37 lande, der konkurrerede. Løberne taklede 2.500 m højde på et teknisk kursus, der krævede klatring med ens hænder til tider.

Gerardi afsluttede også sæsonen som Champion in the Sky Extra -kategori og tjente 440 point i serie løb i løbet af 2018 -løbssæsonen.

Den øverste samlede placering i World Series er baseret på en løbers top to finish i sæsonen i Sky Classic og Sky Extra Category.

Gerardi tog andenpladsen for serien i den samlede kategori og afsluttede sæsonen med 390 point, kun fire point færre end verdensmesteren, Ragna -debats fra Holland. Kilian Jornet var den samlede mester for herreserien.

Skyrunning erhverver popularitet Ajax Trøje i USA. Det er forskelligt fra Ultra -løb, og det er meget mere teknisk end trail -løb. Typisk bruger konkurrenter dele af en racehastighed på at vandre op ad stejle sektioner af stier eller klatring, uopdykket, over 3. og 4. klasse terræn.

Den internationale Skyrunning Federation definerer Skyrunning som “bjergkørsel over 2.000 meter, hvor minimumshældningen er seks procent i løbet af den samlede afstand og bør omfatte sektioner på 30 procent.” Med andre ord, der kører på utroligt tekniske høje bjergstier. Som Gerardi satte det i september, “Det er ikke skyrunning, hvis du ikke behøver at bruge dine hænder.”

Gerardi tiltrådte World Series -kredsløbet i 2017 og har på kun et år fået opmærksomhed for en række sejre, inklusive Tromso Skyrace den 4. august (hvor hun tog 10. pladsen samlet) og Trofeo Kima, et vanskeligt 52k løb på tværs af snefelter, Moræner og udsatte kamre med faste reb i Valmasino, Italien. Gerardi vandt Kima på 7 timer, 37 minutter og 29 sekunder – bare et minut genert for kursusrekorden. I 2014 vandt en anden Vermonter, Huntingtons Kasie Enman, Kima Race og fortsatte med at binde for det andet i Skyrunning World Series Ultra -kategorien,

Den 13. september tog Gerardi bronzen til Team USA i de lodrette verdensmesterskaber i Kinlochlevin. Gerardi var en af 15 amerikanske løbere, der blev inviteret til at konkurrere om det første nogensinde komplette amerikanske skyrunning-hold.

Hun havde en stor sejr den samme weekend, der hjalp med at beskytte hendes titel i himlen ekstra kategori i et 32K -løb op på det tekniske og udsatte Glen Coe -skyline i vådt, regnfuldt vejr.

I køb for at vinde Skyrunning World Series direkte, ville Gerardi have været nødt til at tjene sjette plads eller bedre på Limone. Hun havde tidligere placeret ottende i løbet to gange.

Årets sejr på andenpladsen i den samlede kategori og førstepladser i himlen Ekstra kategori RB Leipzig Trøje præsenterer store trin i Gerardis løbskarriere. I 2017, som en rookie, sluttede hun på andenpladsen i Sky Classic -kategorien. Dette er den første sæson, hun har lavet podiet til de samlede ekstra divisioner og Sky -divisioner.

Se de fulde sæsonresultater for alle løbere på tværs af Skyrunning World Series, her.

Billedtekst: Den 22. juli 2018 tog Hillary Gerardi andenpladsen i Dolomyths Run Skyrace i Canazei, Italien. Her topper hun ud efter at have klatret næsten 1.000 fod pr. Mile for 10k. Foto af Mattia Rizzi.