Ved 81 sætter Flo Meiler World Records

af Elliot Burg

Flo Meiler fra Shelburne er 81, en bedstemor og en atlet i verdensklasse. Barbara Jordan fra South Burlington bliver 80 år i oktober, også en bedstemor og en atlet i verdensklasse. I juli var de to blandt 49 Vermonters, der rejste til Minnesota for at konkurrere i National Senior Games.

De konkurrerede ikke kun, de knuste det, vandt 13 medaljer mellem dem og satte en række amerikanske og verdensrekorder for deres aldersgrupper.

Konkurrenceplanen var intens. De to, i de grønne og guld -singlets med Vermont State -farverne kunne ses at trække en lille kuffert fra den ene begivenhed til Kawasaki Frontale Trøje den næste.

Omkring dem sprintede mænd og kvinder i 70’erne, 80’erne og 90’erne til båndet i 50- til 1500 meter strejker, stang hvælvede, kastede og kastede skud, javelins og hammere, alt sammen i trodse over alder og tyngdekraft. To mænd over 100 kom endda til den sidste runde af spydet.

I alt konkurrerede Meiler i 10 begivenheder, inklusive de høje, lange og tredobbelte spring; Polhvelv, diskuss, hammerkast, spyd, 50- og 100 meter strejker og 4 x 100 meter stafetten. Jordan konkurrerede i seks: de tre spring, to bindestreger og stafetten. Ved afslutningen af ​​konkurrencen havde Meiler vundet fem guldmedaljer, vandt alle tre spring (og satte en ny rekord i tredobbelt), stanghvelvet og relæet og tjente sølv i diskos. Jordan vandt to løbende løb, placeret som nummer to i hammeren og tredje i alle tre spring.

Dette var sportsgrene, som hverken kvinde nogensinde havde en chance for at gøre på gymnasiet eller college – det var før afsnit IX. Men de har gjort op for det ved at træne i over 20 år.

Flo Meiler, en skiløber og konkurrencedygtig vandkderier og tennisspiller, var 60 år gammel, da hendes ven Barbara Jordan kom hen til sit hus og spurgte, om hun ville prøve og markere. Meiler havde planlagt at konkurrere i de seniorspil i tennis med sin mand, men som hun siger: “Jeg kiggede op til Barb hele tiden, hun er sådan en go-getter.” Så hun prøvede det.

”Jeg blev forelsket i langhoppet,” siger hun. I sine første kampe placerede hun fjerde ud af 25 og sagde til sig selv: “Wow, hvis jeg kan gøre det nu, må jeg få lidt træning.” Så tog hun højdehoppet op. og stanghvelvet.

Polhvelvet er en hård begivenhed at lære på egen hånd. Det kræver overkropsstyrke og et komplekst sæt bevægelser. Som Meiler siger dog: ”Jeg er en gammel gårdgal. Fra 10 -årsalderen betjente jeg en høvogn. ” For at lære teknikken nød hun en video og arbejdede derefter med trænere på Middlebury College og University of Vermont. Hendes træningsregime er krævende: Om vinteren sporer hun praksis mandag, onsdag og fredag ​​og derefter vægte og tennis tirsdag og torsdag. Hendes mål: Konkurrer i Heptathlon, en syv-begivenhedskonkurrence denne måned på World Masters Athletics Outdoor Championships i Lyon, Frankrig, 4-16 august.

Meilers træningskammerat, Barbara Jordan har været en atlet hele sit liv. Da han voksede op i New Jersey, blev Jordan en Drum Majorette. Hun sluttede sig senere til en cirkusklub, coachede gymnastik og underviste derefter i fysisk træningskurser på University of Vermont og nu også hos Wake Robin Wellness Care.

I 1980’erne hjalp Jordan med at koordinere en undersøgelse ved UVM om virkningerne af fysisk træning på forhold, der spænder fra insulinresistens til aldring. To af deltagerne i undersøgelsen konkurrerede i de seniorspil. Jordan, derefter i 50’erne, husker at tænke: “Når jeg bliver din alder, vil jeg også gøre det.” Og det gjorde hun, vandt sine første seniorkampe i højdehoppet og blev en regelmæssig på det internationale kredsløb. I 1993 og igen i 2001 blev hun udnævnt til Vermonts kvindelige atlet i året, og i 2003 var jeg dækket af Sports Illustrated’s “Faces in the Publikum”.

Derefter opdagede Jordan i 2013, at hun havde bryst- og lungekræft. Hun havde en del af en lunge fjernet, hvilket gjorde det sværere for hende at trække vejret. Det stoppede ikke hende: Hun har ikke gået glip af et nationalt seniorspil og har simpelthen fokuseret meget mere på spring og strejker snarere end på lange løb. Jordan er klar over sportens rolle i sit liv: ”For dit helbred er der ikke noget bedre, som du kan gøre. Plus, det er sjovt. ”

En del af det sjove for Jordan AS Roma Trøje har trænet med meilere. Men i Minnesota, da de indså, at de begge kom gennem kvalificerende heats og ville kæmpe mod hinanden i finalen i 100-meter-strejken, var ingen af ​​dem parate til at trække nogen slag. De to boltede fra starten og løb derefter skridt til skridt ned ad banen i en død varme til føringen, hvor belastningen er åbenlyst i deres ansigter. De krydsede målstregen kl. Den sidste Lean af begge AS Monaco Trøje atleter lignede noget ud af en olympisk højdepunkter Reel: Jordan havde vundet, Meiler fik sølvet.

Ingen af ​​kvinderne er klar til at hænge sine sporsko op. Meiler peger på Dottie Gray, en Missouri-kvinde, der vandt hver løbende begivenhed fra 50 til 1500 meter i alderen 90-94null

Leave a Reply

Your email address will not be published.